Keresés

Régi szennyestartó felújítás házilag

Szennyeskosár felújítás

Egy furcsa, de praktikus dolgot mutatok be most nektek. Lehet, hogy nem túl sűrűn olvas az ember arról, hogy hogyan lehet szennyes tartót felújítani, de mivel nekem ez már egy jó régóta megoldásra váró feladatom volt, amit végül meg tudtam oldani, így azt gondoltam lehet, hogy másnak is volt már ilyen hasonló problémája, és esetleg segíthetek inspirálódni ezzel a megoldással.

Már régóta nézelődtem a boltokban szennyes tartó után, de nem igazán fogott meg egyik sem, annyira, hogy megvásároljam. Ha volt is olyan ami tetszett, annak meg az ára nem volt kedvező számomra, ezért halogattam annak megvásárlását, reménykedve belül abban, hogy ezt is sikerül magam elkészítenem, anyagi ráfordítás nélkül.

Ez az idő, míg el nem jutottam a megoldásik három évembe tellett, de ma örülök, hogy végül így történt, annak ellenére, hogy mennyit mérgelődtem annak hiányában.

Szennyestartó ötlet

Mintha csak meg lett volna írva, úgy jött el az a nap, mikor rám talált a szennyes tartóm:

Édesapám kitett az udvarunkba egy régi szennyes tartót, amit a műanyag hulladékok közé szeretett volna kidobni. Még édesanyám vette vagy húsz évvel ezelőtt, de már letört a teteje is. Mivel elég lerobbant állapotban volt, nem fűztem hozzá sok reményt. Arra gondoltam ideiglenesen jó lesz, és majd találok valami mást helyette. Gondoltam letisztítom alaposan, forró zuhany alá teszem, és jól lesikálom, hátha azzal visszanyeri régi állapotát.


Szennyestartó felújítás


Mivel a szobánkba szerettem volna tenni, bútorok mellé, egyszerűen sehogy sem passzolt oda. Bármerre is forgattam, érezhető volt, hogy ez nem egy új darab. Már úgy volt, hogy kidobom, mikor eszembe jutott egy ötlet a szennyestartó felújításához. Nemrég varázsoltam újjá egy asztalunkat, fa hatású öntapadós fóliával. Elég furának tűnt ez az ötlet, de meg akartam próbálni, hisz nem vesztek vele semmit.


Öntapadós fólia


Pont annyi maradék fólia csíkom maradt, hogy be tudjam fedni a műanyag szennyes kosár felületét. El is kezdtem a folyamatot. Nem akartam hinni a szememnek, nagyon tetszett a végeredmény. Volt viszont egy dolog ami nagyon szúrta a szemem. Volt egy hely ahol a fóliát nem ragasztottam pontosan vízszintesen, és már nem tudtam kijavítani, illetve anyagom sem volt már több hozzá.


Szennyestartó


Gondolkodtam, hogy ezt valahogy el kéne "fedni" valamivel, hogy ne szúrja a szemem. Próbálkoztam különböző anyagokkal körbetekerni, és már majdnem feladtam, mikor eszembe jutott, hogy mivel lehetne szép az összkép.


SzennyeskosárVettem egy hófehér "fényes" anyagú lepedőt, amit otthon találtam, és abból vágtam ki egy hosszúkás darabot. Ezt körbetekertem a szennyestartó felső részén - ahol nem tetszett a ragasztás - és oldalt egy masnit kötöttem rá. Nagyon előkelő hatást kelt rajta, és nagyon passzol hozzá.


Szennyeskosár


Így meglett a vágyva várt szennyes tartóm, amit nem csak ideiglenesen, hanem akár több évig is használhatok majd. Az idő míg elkészítettem a kitalálástól a megvalósításig az kb. 5 óra volt ( Remélem számotokra már nem lesz ilyen nehéz, vagy időigényes az elkészítése és pár órát ebből lefaraghattok) de megérte, és azóta is nagy megelégültséggel tekintek rá.


Fa hatású szennyestartó


Természetesen ez párom nélkül nem jöhetett volna létre, hisz biztató szavaival, és "fél szemmel" a számítógép monitorja mögül, támogatott a megvalósításában, köszönet neki!

Köszönöm, hogy elolvastátok, és remélem valamennyi ötlettel bővülve hagyjátok el ezt az oldalt, legyen szép napotok, és kellemes kreatív időtöltést kívánok nektek!
Címke
Megosztás:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések